I dag var vi til træning i Køge. Dejligt med lys, så man f.eks. kan få trænet felt og lign. Ginger var i rigtig festligt humør under fri ved fod….hmmm måske noget vi skal have fokuseret på. Hun kan jo gå som en drøm, så ærgerligt at smide point der, når man nu ved at hun kan…hvis hun bare ikke fjoller så meget. 2 skridts øvelserne er der også kommet lyd på…og igen er hun lidt for ivrig, så der er også lidt vi kan sætte fokus på.

På et tidspunkt gik vi forbi en musemåtte og Ginger spurtede over til den. Ja, hvorfor ikke. Så sendte jeg hende ud til en kegle 2-3 meter væk fra musemåtte….uha det er svært…der er jo nærmest elastik i den musemåtte.

Nå, men det arbejdede vi lidt videre på og efterhånden kunne jeg sende hende fra kegle til musemåtte og retur igen. Hun fik selvfølgelig kun belønning ved keglen, da musemåtte i sig selv har kæmpe værdiJ Det sværeste var faktisk at få hende væk fra de 2 ting…for hun blev bare stående…men når hun først kom i bevægelse, så klarede hun det faktisk fint.

Så blev vores tur til Johanna tidsmiley Vi valgte selvfølgelig apportøvelsen, da jeg er gået i gang med et apport projekt. Jeg havde nemlig en teori om at Ginger burde kunne lære at hvis jeg kaster en apportbuk, så skal hun komme ind på plads, men hvis jeg kaster en brugsgenstand, som vi skal i rehu regi, så skal hun komme ind og sætte sig foran.

Johanna sagde at jeg skulle tage Vanilla ind på plads og så lavede vi en helt alm. apport øvelse, men med en brugsgenstand. Hmm 3 gange lavede hun det forkert?? Mystisk!! Så stillede vi os over i et hjørne, så hun ikke havde mulighed for at gå ind på plads og det gik fint. Jeg kunne lynhurtigt flytte mig ud fra væggen og hun udførte det stadig korrekt.

Da jeg så kom hjem og tænkte lidt over det, så kom jeg i tanke om at jeg har trænet det ved at give hende tingen i munden, ligge den foran hende, kaste den mens hun bare stod ved siden af og selv løb ud og hentede den. Men jeg har aldrig trænet det som en færdig apportøvelse…altså med en brugsgenstand. Så teknisk set, så gjorde hun det jo korrekt, for hun udførte jo apporten som hun skulle….hun har jo ikke lært det andet endnu.

Det tager helt sikkert noget tid at omprogrammere hende…og det vil helt sikkert også tage noget tid for hende at regne ud hvad forskellen er. Jeg ved jo at genstandene er afgørende for, hvad hun skal, men så langt er vi ikke nået i træningen, så hun har regnet det ud endnu.

Så note til mig sig…tænk dig om og forlang ikke noget af hunden, som den ikke har lært endnusmiley Men pudsigt hvor let man falder i vandet og kommer til at ”kræve” noget af hunden som den egentlig ikke har lært.